Tüfenkçi, ”Çözüm Süreci, Çözülme Süreci Değildir” | MASED HABER
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR VOLEYBOL VE  BASKETBOLDA KAZANDI
    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR VOLEYBOL VE BASKETBOLDA KAZANDI
  • Malatyalı Boksörler Hedef 2023 Dediler
    Malatyalı Boksörler Hedef 2023 Dediler
  • Futbolcuların Velileri, Sahada Hünerlerini Sergiledi
    Futbolcuların Velileri, Sahada Hünerlerini Sergiledi
  • Pedallar, Hareketli ve Dinamik Bir Hayat İçin Çevrildi
    Pedallar, Hareketli ve Dinamik Bir Hayat İçin Çevrildi
  • “Yeşilyurt Belediyespor’a Herkesin Sahip Çıkmasını İstiyoruz”
    “Yeşilyurt Belediyespor’a Herkesin Sahip Çıkmasını İstiyoruz”
  • Spor Müsabakalarında Görev Alan Özel Güvenlik Personeline Verilen Eğitim.
    Spor Müsabakalarında Görev Alan Özel Güvenlik Personeline Verilen Eğitim.
  • FİLENİN KAPLANLARI GALİBİYETLE BAŞLADI
    FİLENİN KAPLANLARI GALİBİYETLE BAŞLADI
  • MİLLETVEKİLİ TÜFENKCİ, “BATTALGAZİ’MİZ HER GEÇEN GÜN YUKARILARA ÇIKIYOR”
    MİLLETVEKİLİ TÜFENKCİ, “BATTALGAZİ’MİZ HER GEÇEN GÜN YUKARILARA ÇIKIYOR”
  • Bilgi Evi futbol turnuvası başladı
    Bilgi Evi futbol turnuvası başladı
MASED HABER
Keskin’den Bakan Işıkhan’a Ziyaret
Keskin’den Bakan Işıkhan’a Ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları...

Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci’den Mahalle Ziyaretleri
Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci’den Mahalle Ziyaretleri

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,...

ÇOCUKLAR “UÇURTMA ŞENLİĞİ” İLE DOYASIYA EĞLENDİ
ÇOCUKLAR “UÇURTMA ŞENLİĞİ” İLE DOYASIYA EĞLENDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İsviçre Ankara...

“Müslümanlığın Temelinde Kardeşlik Var”
“Müslümanlığın Temelinde Kardeşlik Var”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN ‘KARDEŞLİK İLAÇTIR’ KONFERANSINA...

Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan,
Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan,

“TECRÜBELERİYLE BİZLERE YOL GÖSTEREN YAŞLILARIMIZ,...

Büyükşehir Darende ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor
Büyükşehir Darende ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor

ÇALIŞMALARIN TAMAMLANDIĞI ÇADDE VE SOKAKLAR...

Dobra Dobra
Dobra Dobra

Battalgazi Belediye Başkanı Basri KAHVECİ...

Saç kesildi kel göründü
Saç kesildi kel göründü

Seçim kazanı kaynıyor Saç kesildi...

Oruç ile İlgili bilgiler
Oruç ile İlgili bilgiler

Kuymetli okurlarım bu yazımızda da...

İftira Ne Demektir
İftira Ne Demektir

İftira, suçsuz bir insanı hata...

DOBRA DOBRA
DOBRA DOBRA

DOBRA DOBRA Bazen Malatyadan çekip...

DOBRA DOBRA
DOBRA DOBRA

GERÇEK KÜRTLER VE TERÖR ÖRGÜTÜ...

Dobra dobra
Dobra dobra

Dobra dobra Kargalar ağzını açmış...

Şirr Köşesi
Şirr Köşesi

KATRAN GECELER Hayır, gece olmasın...

Secim Sathına Girerken Malatya’da Siyasi Gelişmeler
Secim Sathına Girerken Malatya’da Siyasi Gelişmeler

Her geçen gün seçim yaklaştıkça...

Sahur ve Seher vaktinin önemi
Sahur ve Seher vaktinin önemi

Değerli okurlarım bu yazımızda birkaç...

MASED HABER
Tüfenkçi, ”Çözüm Süreci, Çözülme Süreci Değildir”
Tüfenkçi, ”Çözüm Süreci, Çözülme Süreci Değildir”
Tüfenkçi, ''Çözüm Süreci, Çözülme Süreci...
8 Mart 2015 13:12
Font1 Font2 Font3 Font4

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci, çözüm sürecinin yeni bir merhaleye geldiğini ifade ederek, “Çözüm süreci, asla çözülme süreci değildir” dedi.

Tüfenkci, genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Mimarlar Odasını ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetimi’nin değerli isimlerden oluştuğunu kaydeden Tüfenkci, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.

Tüfenkci, odaların öncelikle meslek kuruluşu olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Mesleğin ilerlemesi noktasında gayret gösterilmesi gerektiğine ben hep inandım. Asla ve asla ayrımcılığa ve ideolojik düşüncelerinin olmaması gerektiği kanaatindeyim. Elbette ki nasıl ki her avukat arkadaşımızın bireysel anlamda dünya görüşü ve düşüncesi varsa, mimar arkadaşlarımızın da kendilerine has düşünceleri ve ideolojileri vardır. Ama odaların bunlardan öte herkese eşit davranan, her bir meslek mensubunun hakkını, hukukunu koruyan, mesleğin gelişmesine ve daha güzelleşmesine katkı sunacak çalışmaları ortaya koyması gerektiğine inandım” şeklinde konuştu.

Yasa değişikliğiyle beraber bir takım hakların kaybolmuş gibi görünebileceğini ancak geniş müzarekelerle birlikte, yeni bir yasayla daha kapsamlı ve farklı bir platforma oturtulabileceğini kaydeden Tüfenkci, milletvekili oldukları takdirde kendilerine iletilen sorun ve isteklerle ilgili gayret göstereceklerini dile getirdi.

Tüfenkci, yapacakları her çalışmada istişareye büyük önem vereceklerini belirterek, meslek kuruluşlarının talep ve önerilerini her zaman dinleyeceklerini ifade etti.

“ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEYİZ”

Tüfenkci, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin Türkiye için tarihi bir dönemeç olduğuna dikkat çekerek, “Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında insanlarımızın seçim yapacağı bir dönem. Türkiye’nin bundan sonrası için gidişatının hangi yöne ve nasıl olması gerektiği; yakalanan ekonomik, siyasi istikrarın, huzurun ve güvenin sürmesine yönelik bir insanlarımız seçim yapacak. İnşallah demokrasi ve istikrardan yana bir tercih olur” diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ YENİ BİR MERHALEYE GELDİ”

AK Parti’nin iki yıldır üzerinde durduğu çözüm sürecinin bugünlerde yeni bir merhaleye geldiğine vurgu yapan Bülent Tüfenkci, şunları söyledi: “Bazılarının değdiği gibi çözüm süreci asla bir çözülme süreci değildir. Biz, çözüm sürecinde iki yıllık dönemde hep AK Parti’nin dirayetli duruşuyla, sabrederek, bire takım şartların oluşması sağlandı. Akan kanın durması ve annelerin gözyaşının dinmesi noktasında ki gelişmeleri kazanç saydık. Ama gelinen noktada iki yıllık bir gecikme olduğunda da ısrar ettik. Çünkü bu işin muhatapları, bölgedeki silahlı güçlerini çekme taahhütlerini yerine getirmediler. Ama geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda sürecin yeni bir merhaleye girdiği görülüyor. Biz, çözüm sürecinde ısrar ederken asla ve asla kamu düzeninin ihmal edilmesini de tasvip etmiyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza, esnaflarımıza uygulanan tehdidin, baskının, şantajın hiçbir şekilde mazereti olmayacağını da biliyoruz. Bu noktada da AK Parti olarak İç Güvenlik Paketi’nin meclisten geçmesi noktasında gayret gösteriyoruz.”

“KENTİMİZ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ”

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Habip Ahmet Şahin ise, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, aday adaylığı sürecinde başarılar diledi.

Şahin, kent yapılaşması ve planlanmasında kaliteli fikirler yürüten Mimarlar Odası’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile yarı kamu kurum niteliğinden çıkarılarak, işlevselliğini yitirdiğini savundu.

Sorunların çözümü noktasında AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci’den destek beklediklerini dile getiren Şahin, Mimarlar Odası’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile yarı kamu kurum niteliğinden çıkarıldı. Bu durum bizi ve camiamızı üzmüştür. Sizden ricamız, milletvekili olacağını düşünerekten kısaca değindiğimiz sorunlarımızın çözümünü üretmenizdir. Biz, Mimarlar Odası olarak kentimiz için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız” dedi.


  • Seo Uzmanı
  • Yorum ekle
Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa